پردازش تصویر در صنعت
پردازش تصویر در صنعت
پردازش تصویر شامل روشهای مربوط به دستیابی تصاویر، پردازش، آنالیز و درک محتوای آنها است که بر اساس شبیهسازی توانایی بینایی انسان با قابلیت های بیشتر براي بهبود كيفيت و بهره وري است. این فناوری می تواند ببیند، پردازش کند و تصمیمی صدها برابر دقیق تر، سریعتر و با کمترین خطا نسبت به چشم انسان بگیرد.
کاربرد پردازش تصویر در زمینه های مختلف
امروزه با پیشرفت تجهیزات تصویر برداری و الگوریتمهای پردازش تصویر در کنترل کیفیت ، شاهد عرضه سیستم های تصویری پیشرفته برای سنجش اندازه و ابعاد، کالیبراسیون، کنترل اتصالات مکانیکی، افزایش کیفیت تولید و … هستیم.
با استفاده از تکنیکهای پردازش تصویر میتوان دگرگونی اساسی در خطوط تولید ایجاد کرد. بسیاری از پروسههای صنعتی که تا چند دهه پیش پیادهسازی شان دور از انتظار بود، هم اکنون با بهرهگیری از پردازش هوشمند تصاویر به مرحله عمل رسیدهاند.
کنترل کیفیت در خط تولید
در خطوط تولید، معيار استانداردهای کنترل کیفی محصول تولیدی ميتواند لبههاي زائد، خراشيدگي و بادكردگي و تورم روي فلزات، نوع چاپ لیبل و بسياري چيزهاي ديگر باشد.
سیستم ویژن و پردازش تصویر در صنعت
امروزه استفاده از تکنولوژی ماشین بینایی و تکنیکهای پردازش تصویر و با توجه به داشتن توجیه اقتصادی این سیستم در دراز مدت کاربرد گستردهای در صنعت پیدا کرده است و سیستم ویژن روز به روز کاربرد بیشتری پیدا کرده و روند رشد آن در اکثر پروژه ها چشمگیر بوده است. این پروژهها با استفاده از پردازش تصویر، شمارش و اندازهگیری اشیا، دستهبندی اشیا، اندازهگیری و کنترل ابعادی با دقت میکرون و کالیبراسیون، تشخیص عیوب از جمله تشخیص ترک، بازرسی لیبل و خواندن بارکد و کاراکترهای روی محصول و بسیاری عملیات دیگر را انجام میدهند.
بکارگیری ماشین های بینایی طیف گسترده ای از اپلیکیشن ها را در بر می گیرند که از جمله می توان به کاربرد آنها درصنایع زیر اشاره کرد :
- صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی
- صنایع خودروسازی
- صنعت بسته بندی
- صنعت کاشی و سنگ
- صنعت پلاستیک و پلیمر
- صنعت لوله و کابل
- صنعت غذایی و آشامیدنی
- صنعت فولاد
- صنعت کشاورزی
- صنعت قطعه سازی
- خطوط تولید بردها و تجهیزات الکتریکی از جمله خطوط تولید موبایل
- لوازم آرایشی و بهداشتی
- کنترل ماشین های صنعتی ( ربات های صنعتی و بازوهای مکانیکی )
- هسته ای و هوافضا